Joulu tulee, onko lahjaideat hukassa?

Usein jäät miettimään mitä ihmettä keksin lahjaksi, yksi lahjaidea voisi olla personal trainer palveluiden hankkiminen – vaikkapa duo-pt-paketti itsellesi ja rakkaallesi tai vain hänelle, onhan hän puhunut jo pitkään kuinka elämän hyvinvointikurssia saisi muutettua, mutta kun ei osaa, uskalla, ole aikaa jne. – hommaa PT auttamaan haasteessa, mutta valitse oikein.

bigstock-Woman-exercising-with-personal-35757488bigstock-grilled-salmon-with-spring-veg-29995154

Tässä muutamia vinkkejä pt:n valintaan:

Personal trainer tarve – kuinka valitsen sopivan PT:n?

Näinä päivinä yhä useampi hankkii personal trainerin, vielä useampi miettii pitäisikö minunkin hankkia apua treenaamiseen, painonpudotukseen, elämän muutokseen? Maastamme löytyy paljon apua, osa avusta on heppoista, osa avusta auttaa sinua todella saavuttamaan tavoitteesi, oli ne mitä tahansa realistisesti mietittyä.

Kun mietit tai palkkaat personal trainerin, voit esittää kysymyksiä, jotka auttavat selvittämään maksatko turhasta vai onko PT, jota mietit sinun tiimikaveriksesi riittävän hyvä ja etenkin sopiva juuri sinulle. Tässä muutamia kysymyksiä ja myös ajatuksia mitä kysymyksillä voit selvittää.

Kysymykset

 1. Millainen koulutus ja kokemus sinulla on?
  1. Laaja koulutustausta ja monipuolinen osaaminen tuo pohjaa onnistumiseen sekä kokemus näkemystä hoitaa erilaisia tilanteita ja asiakkaita
 2. Millaisia asiakkaita sinulla on ollut?
  1. Onko kokemusta itsesi kaltaisista asiakkaista
  2. Millainen kokemuspohja kaiken kaikkiaan
 3. Miksi teet personal trainerin töitä?
  1. Saattaa selvittää motiivit sinunkin auttamiseen tai vain ”mukana hengailuun”
 4. Miten itse treenaat? Ja miksi?
  1. Kertoo PT:n elämän / hyvinvoinnin näkemyksestä – ulkonäkö voi pettää
 5. Mikä on treenaamisessa ja omassa hyvinvoinnissa isoin oivalluksesi?
  1. Kertoo miten PT suhtautuu elämään, kuinka observoi omia ja muiden tekemisiä
 6. Millainen yhteistyöverkko sinulla on?
  1. Hyvä tukiverkko tuo lisää mahdollisuuksia onnistumiseen, etenkin jos tarvitset tukitoimia esim. fysioterapeutin, hierojan tai jonkun muun erikoisalan ammattilaisen palveluja
  2. PT:n pitää tietää oman osaamisen rajansa
 7. Jos tulosta ei synny, mitä teemme?
  1. PT:llä pitää aina olla plan B tai C

Kun palkkaat PT:n, niin on tärkeää muistaa, että sinä itse olet vastuussa tuloksista. PT ei voi treenata tai tehdä oikeita valintoja puolestasi keittiössä, sinun itse pitää tehdä ne. PT auttaa sinua matkalla tavoitteisiisi, olemalla läsnä fyysisesti ja henkisesti, kun tapaatte, miettimällä kuinka asioita viedään eteenpäin, olemalla aina valmiina yhteisiin sessioihin. Tiimityö pays off!

Parhaita tuloksia toivottaa,

Mika Järvinen

PCA finland, pääkouluttaja

mika@personalcoachingacademy.com

m ja leijona

Elämyksiä, treeniä ja huippukoulutusta

PCA finland järjestää tulevanakin vuonna laajan ja monipuolisen PCA potch 2015 PT-koulutuksen Etelä-Afrikassa. Koulutus alkaa Espoosta Esport Arenalta 10.1.-11.1.2015 yhdessä PCA Helsinki 2015 -kurssin kanssa mielenkiintoisella ”Ote Elämästä” -viikonlopulla. Parikymmentätuntinen ohjelma sopii kaikille hyvinvoinnista ja oman elämän suunnasta välittäville henkilöille. Tähän osaan osallistuvien ei tarvitse olla mukana PT-koulutuksessa. Viikonloppuun mahtuu mm. mielenkiintoisia elämänhallintataidon luentoja, ex-arvokisaseitsenottelija Salla Rinteen vetämä Pilateksen peruskurssi sekä peruskunnon harjoituksia vedettynä yhteisvoimin Sallan ja pääkouluttaja Mika Järvisen  kanssa.

Etelä-Afrikan jakso PCA Potch 2015 -koulutuksessa ajoittuu helmikuun 3. päivästä 6 viikkoa eteenpäin. Potchefstroomin opiskelu- ja harjoitteluolosuhteet ovat loistavat, treenit onnistuvat satojen huippu-urheilijoiden suosimassa North-West Yliopiston HPI -harjoituskeskuksessa. Vuosittain myös kymmenet suomalaiset tähdet Pitkämäen ja Ruuskasen johdolla pitävät talvitreenipesää juuri Potchissa. Kaupunki sijaitsee 120 km päässä Johannesburgissa, noin 1500 metrin korkeudessa tarjoten ihanteelliset keliolosuhteet, harjoituskeskuksen harjoittelupaikat ovat maailmanluokkaa. PCA finlandin koulutuksen hintaan sisältyy harjoituspaikkamaksut kuntosalia ja palautumiskeskusta myöten. Opiskelua on keskimäärin 5 iltapäivää viikossa joka mahdollistaa täysipainoisen harjoittelun. Olit sitten omasta kunnosta huolta pitävä opiskelija tai kansainväliseen menestykseen tähtää urheilija – harjoituspaikat löytyvät useille eri lajeille.

Tunnelmia / tietoja Potchefstroomista: http://personalcoachingacademy.com/ptp2014/

Vuosi 2015

Tuleva vuosi tuo myös uusia ulkomaankohteita. Lisätietoja ja uutisia: http://personalcoachingacademy.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s